AKK:n vanhempainyhdistys, Siuntio

AKK:n vanhempainyhdistys, Siuntio

tiistai 16. toukokuuta 2017

Terveisiä tulevien ekaluokkalaisten vanhempainillasta

Aleksis Kiven koulussa on lukuvuonna 2017-2018 404 oppilasta.

Koulu alkaa elokuussa 2017 parakeissa. Parakkeja ollaan nyt jo perustamassa Toukolan takana olevalle tontille. Ensin rakennetaan 2 parakkia. Parakit tulevat todennäköisesti olemaan väritykseltään harmaa-valkoisia. Toukolan välituntipihan leikkivälineet ja kiipeilytelineet on varastoitu kunnan varikolle ja ne tullaan mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään välituntipihalla.





A-rakennus on parakeista suurin, pituudeltaan yli 70 metriä. Sinne sijoittuvat ikäänkuin ikäjärjestyksessä seuraavat toiminnot: Alkuopetus 0-2 lk, teemana oppiminen yhdessä. 3-4 lk. Rakennuksen keskellä uloskäynnit. Sen jälkeen 5-6 lk. Yläkoulun (7-9 lk.) aineopetus ja päädyssä ruokala.

B-rakennukseen tulevat: Taide- ja taitoaineiden luokat. Henkilökunnan työtilat sekä pienryhmät 3 kpl (mahdollisesti ryhmiteltynä 1-4, 5-7, 8-9 lk).

Kolmas parakki tulee tarvittaessa myöhemmin.

Koulussa työskentelevät: 2 laaja-alaista erityisopettajaa, 3 erityisluokanopettajaa, 9 koulunkäyntiavustajaa sekä opettajat ja muu henkilökunta. Opettajia on kaikkiaan 29 kpl.

Välitunneista kerrottiin seuraavaa: Ruokavälkkä lyhenee todennäköisesti 45 minuuttiin ja uusissa tiloissa ei ole hiljaista huonetta.

Siuntio-tunneilla ei opiskella Siuntiota, vaan vuoden teemaa, nyt Suomi 100, yhdistellään eri oppiaineita ilmiökeskeisesti. Ilmiökeskeisyys on keskeistä opetuksessa. Alkuopetuksessa jakotunteja on vähemmän kuin edellisenä lukuvuonna eli pyrkimyksenä, että oma opettaja opettaa äidinkielen ja matematiikan.


Iltapäivätoiminta kolmen koulun (Svenska Skolan, Päivärinne ja AKK) yhteinen. Mahdollisesti parakin alkuopetuspaikassa, sijaintia ei ole vielä varmistettu.