AKK:n vanhempainyhdistys, Siuntio

AKK:n vanhempainyhdistys, Siuntio

perjantai 8. syyskuuta 2017

11 päivää uuteen kouluun

Eilen oli Aleksis Kiven koulussa vanhempainilta. Ensimmäinen koulupäivä uusissa tiloissa on tämän hetken tiedon mukaan 25.9.2017. Siihen on enää 11 koulupäivää!


Vanhempainillassa puhutti paljon kysymys, ulkoillaanko välitunneilla. Vastaus on onneksi, että kaikki 1.-6.-luokkalaiset ulkoilevat ihan joka välitunti. Yläkoululaiset saavat itse valita ovatko sisällä vai ulkona, mutta toki heitäkin kannustetaan ulkoilemaan ja kotona kannattaa kannustaa myös.

Iloinen uutinen on myös se, että koulussa nykyään pidetään kännykät koulupäivän ajan repussa ja kännykkäasioita hoidellaan ainoastaan ruokavälitunnilla, jos on tarvetta. Se on lisännyt lasten leikkimistä. Kunhan koulu pääsee väistötiloihin, Liikkuva koulu -toiminta aktivoidaan uudelleen ja oppilaita koulutetaan välituntitoimintaan liikuttamaan toisia oppilaita.

Tämän syksyn haaste koululla on ollut koulun alueelta poistuminen koulupäivän aikana. Lasten tie vie usein kauppaan tai kioskille. Lisäksi energiajuomia juodaan paljon. Näistä asioista pyydettiin vanhempia puhumaan kotona.

Luokissa puhuttiin rahankeruuasioista. Yhdysluokkamalli muuttaa luokkajakoa vuosittain, eikä monellakaan luokalla ole enää varsinaista luokan kassaa. Ainakin yhdessä luokassa nousi keskustelussa esiin ajatus, että voitaisiin yhteisesti kerätyin rahoin tehdä aina kunakin keväänä retki koko sen luokkatason yhdysluokan kanssa johonkin lähikohteeseen ja luopua leirikouluista kokonaan.

Liity mukaan vanhempainyhdistykseen. Jäsenmaksu on 15 euroa vuosi. Työ on vapaaehtoistyötä, jolla pyrimme kantamaan vastuumme omien, AKK:lla koulua käyvien, lastemme hyvinvoinnista ja virkistyksestä pienellä budjetilla. Vanhempainyhdistys on kiitollinen jokaisesta jäsenmaksusta ja lisäkäsiparista, joka edes joskus kaataa kahvia tai käy koululla juhlistamassa ekaluokkalaisten koulun alkua tai on mukana järjestyksen valvojana diskossa. Panoksen ei tarvitse olla iso, kukin voi osallistua intonsa mukaan.


Tervetuloa mukaan! Liittyä voit tästä.